pühapäev, 1. aprill 2012

Raske õppustel, kerge lahingus?

Maastikufotograafia kursus on läbi ja üht-teist sai ka kõrva taha pandud. Rütm oli üsna tihe, alustasime reedel peale tööd ja kuulasime teooriat ligi poole kümneni õhtul. Vaatasime läbi ka osalejate saadetud fotod ja kommenteerisime neid. Huvitav oli ja sain ise nii kiitust (pidin muidugi ju ära mainima :)) kui ka häid mõtteteri kompositsiooni kohta.

Laupäeval suundusime pildistamisretkele Suomenlinna, kella kahese praamiga sinna ja õhtul kell üheksa tagasi. Päris pikk päev ikkagi suhteliselt külma ilma käes olla ja seista, kuulata nippe ja nõuandeid, otsida huvitavaid pildistamisnurki ja teha etteantud harjutusi. Mul tuli peale lõunat juba üsna suur väsimus peale, väljas oli lisaks ka külm ning minu kärsitu hing ei jaksanud enam ainult kive ja merd ühes ja samas kohas pildistada :D Aga vastu pidasin, kuidas siis muidu. Ütleme nii, et uni tuli koju jõudes suhteliselt kähku, vajusin unne nagu oleks puuga pähe saanud.

Hommikul vaatasin pildid läbi, valisin välja ühe harjutusseeria (sama objekt erineva fookuskaugusega pildistades) ja paar omast arust mõistlikku pilti ja suundusin kursuse viimasele päevale.

Mis siis kursusest kätte jäi? Esiteks on mul uut fotokat vaja. Kuigi minu jaoks fotograafia ei tähenda aina uuemate ja paremate objektiivide ja varustuse hankimist, siis mingil hetkel tuleb tõele näkku vaadata - minu praegune kaamera jääb ikkagi võimetelt liiga nõrgaks.
Teiseks peaksin pildistades palju rohkem statiivi kasutama, eriti hämaras. Kuigi pean mainima, et eilselt Suomenlinna retkelt minu parimad võtted olid ilma statiivita võetud. Aga ega esimese korraga ei saagi professionaal olla.
Kolmandaks tahaks proovida halle filtreid mere ja voolava vee pildistamisel ning kahe-kolme erineva säriga pildistatud kaadrite ühendamist.

Aga tegelikult on ju põhiline see:


whattheduck.net

Nüüd ka paar pilti Suomenlinnast:

P3316328.jpg

Viimane jää:

P3316342.jpg

P3316374.jpg

P3316379.jpg

Õhtuks tuli päike välja:

P3316448.jpg

P3316421.jpg

P3316453.jpg

Kommentaare ei ole: