pühapäev, 4. september 2011

Pisiremont ja herilased

Täna üritasime paari pisiremondiga ühele poole saada, aga asjaolude suhtel pole kumbki veel valmis. Esiteks see:

P9045065.jpg
Muide uskumatu, kui palju laiobjektiiv perspektiivi muudab, kapid puha kumerad..

Ventilatsioonimehed on kohal käinud ja muuhulgas meile uue kubu üles pannud. Aga nagu igaüks võib märgata, näeb see hetkel pisut liiga industriaalne välja. Nii et Aki hakkas täna sinna kappi ümber ehitama. Sättis õue saepingi püsti ja puha, kuid siis tuli äkki tuppa tagasi ja teatas, et leidis herilaspesa. Ja oligi, meie kuuri lähedal nurgas, maa sees. Väiksest august lendas vuhh ja vuhh herilasi sisse ja välja. Jeerum, kellele seda nüüd vaja oli! Esiteks olime ökoloogilised ja kallasime pessa lihtsalt keevat vett ja ajasime augu kinni. Aga neil kavalpeadel oli veel mingisugune teine sissekäik, nii et varsti tiirutas herilasi lausa kuuris sees, ja kuidagi kuuri nurgast ronisid sinna pessa sisse. Mis muud kui poodi mürgi järele. Praegu ongi piisavalt jahedaks õues läinud, ühtgi herilast pole enam näha - nii et varsti suundume tõrjet tegema.
On muide uskumatu, kui palju erinevaid viise inimesed on välja mõelnud herilaste tapmiseks. Tegin googles väikse otsingu ja küll seal oli nii bensiiniga möllamist, põletamist, tolmuimejaga vehkimist kui ka muidugi mürgitamist.
Aga miks ma sellest räägin - herilaste tõttu ei olnud õues saagimisest juttugi ja kappi ikka veel pole.

Mul oli sel ajal teine projekt. Ma ei julge tegelikult algsituatsioonist pilti üles panna, sest see on suht kole. Mõtlete kõik, et millises koledas kodus see Maris elab.. Meil on nimelt vannitoas veetorudelt osaliselt värv maha koorunud. Ja kui ma nendest torudest välguga blogi jaoks pilti tegin, siis selgus hea valguse käes, et torude tagant on sein kuidagi kollakas ja ilge. Nii et nõuab pisukest küürimist :)
Torud said siiski täna liivapaberiga üle käidud ja esimese värvikihiga üle võõbatud, aga purgi peal välja käidud kuuetunnine kuivamisaeg oli üpris optimistlik. Praegu on julgelt kaheksa tundi möödas ja värv jääb ikka näppude külge. Nii et täna pole ei teist värvikihti ega dushi all käimist ette nähtud.

Ma vaikselt nikerdan eelmise nädalavahetuse mökitamise ehk mökkilkäigu piltide kallal ja üritan selle stoori ka peagi üles saada. Seenepilte on millegipärast palju..

Kommentaare ei ole: