reede, 5. märts 2010

Päev päikeselises Helsingis

WC remont on veel pooleli, aga mitu päeva värvimist on juba taga ning lõpp vaikselt paistab! Uue värvikorra said torud ja radiaator, wc ja vannitoa vaheline uks ning peeglikapp. Põhimõtteliselt värvimine on suht kiire töö, aga johhaidii kui kaua see kuivab! Mõttetu ajaraisk: 6-8 tundi passida, et värskelt võõbatud kiht kuivaks.

Värvihais muidugi käib närvidele, seega täna tervitasime rõõmsalt päikesepaistelist ilma ja suundusime kohe värsket õhku nautima. Jalutasime Helsingi raudteejaamast mereranda, vaatasime huvitavaid jäämoodustisi ning nautisime kohvi ja saiakesi. Fotoaparaat oli samuti kaasas, kuidas siis muidu.

Esmalt viis tee raudteejaamast Senaatintorile, tõenäoliselt Helsingi populaarseima turismiobjekti - Helsingi toomkiriku - juurde. Keegi on kirikutreppidele lumme teinud suure küsimusmärgi.



Peagi jõudsime sadamasse, Kauppatorile. Mäletan, et esmalt mul oli raske meelde jätta, kumb on Kauppatori ja kumb Senaatintori, pidevalt läksid segamini.
Lahel oli põnevaid jääkamakaid. Edasi liikusime Kaivopuisto suunas, vaated teel olid samasugused - vaheldumisi sile ja kobruline jää kattis merd silmapiirini.







Päike paistis nii eredalt, et vahel jooksid silmad vett. Teisalt ei olnud pildistamisel valgusega probleemi, seda oli piisavalt! Kohati puhus külm tuul; ja kuigi päike juba soojendas mõnusalt, põikasime siiski eriti meeleldi sisse Cafe Ursulasse - kohvikusse Kaivopuisto rannal. Ausalt, peale pikka ja suhteliselt külma jalutuskäiku maitses pehme kohupiima-vaarika saiake ja kuum piimakohvi ülihea. Praegugi hakkasid süljenäärmed tööle ...
Kusjuures mitmed vaprad viikingid istusid oma kohvitassiga terrassil päikese käes. Tuletaksin meelde, et õues oli siiski miinuskraade. Aga eks muidugi kevadpäikese kiired ajavad pikalt pimeduses elanud inimesed igal vabal hetkel õue :)

Peale mõnusat soojenemist jätkasime mööda randa jalutamist.



Uunisaari lähedal oli vapraid varblasi:



Ja päikesekiirtes paistavad need majad tõeliselt kaunid, igaüks pisut eri värvi ja kuju.



Ranna äärest suundusime läbi tuuliste ja külmade kvartalite tagasi kesklinna. Jõudsin veel mõelda, et samal ajal on kolleegidel igareedene koosolek, muhahaa :) Nojah, mõne päeva pärast olen ise ka juba tööl tagasi..

Homme hommikul jätkub remont suure hooga, wc lagi läheb vahetusse. Eesmärk on ikka sel nädalavahetusel kogu asjaga ühele poole saada, nii et paar kiiret päeva on tulekul. Tahaks nimelt ka fotokaga loodusse minna, eks vaatab kuidas kõike jõuab.

Kommentaare ei ole: