pühapäev, 21. märts 2010

E-520

Minu fotokamõtisklused lõppesid siis niimoodi, et Aki sai endale uue kaamera. Ja mulle jäi tema "vana". Nagu noorem laps saab endale vanema venna mänguasjad :D

No tegelikult käis asi nii, et ma uurisin ja puurisin erinevaid variante. Vaatasin nii Pentaxi, Canoni, Nikoni kui ka Olympuse entry-level kaameraid ja neile sobivaid 70-300mm objektiive. Ja kuulasin muidugi targemate inimeste soovitusi :) Lõpuks parim hinna-kvaliteedi suhe minu mõõdupuude järgi oli ikkagi Olympusel. Otsust mõjutas ka see, et sama sarja kaamera on kodus juba olemas ning paar objektiivi samuti - et ei pea võidurelvastumist tegema, vaid võib pigem tehnikat sõbralikult jagada.

Siis tuli ette aga järgmine probleem - kui ma ostan Olympus E-520, siis on meil kaks identset kaamerat. Aga Akil oli plaan järgmise talve hakul nagunii uus kaamera hankida ja silm oli tal E-30 peale peatuma jäänud. Lõpuks jõudsime kõiki osapooli rahuldavale kompromissile - Akile hankisime uue E-620 (samm parem kui 520, ent mitte siiski E-30) ning mulle jäi Aki "vana" E-520. Objektiivid on mul uued, hetkel 14-42mm ja 70-300mm.

Nüüd aga tehnikajutust piltideni. Eile käisime ilgelt kehva ilmaga (hall, pime ja vesine) lähiümbruses linnukesi otsimas, uued kaamerad näpus. Ütleme nii, et linde oli, aga valgust mitte; ja seega nende pildile püüdmine oli ikka ebameeldivalt raske. Ootan pingsalt päikesepaistelisi päevi, ent seni on neid ainult tööpäevadel esinenud. Ajab ikka vihale küll, kui tööl päike muudkui kuumutab läbi akna ja esimesel puhkepäeval kallab see-eest uduvihma.

Aga need pildid eilselt on siin, neil poseerivad nagu tavaliselt rasvatihane ja musträstas. (Millal küll rändlinnud tulevad?!!)



4 kommentaari:

Tiina Linkama ütles ...

Kirjutan täna soome keeles, kui sobib:

Juuri tänään viimeksi ajattelin, että miten on kameraongelmasi ratkennut.

Minähän olen jo pitkään ollut kuin kissa maaliskuussa, kuumeissani, kun on tehnyt kovasti mieli uutta kameraa / uutta objektiivia / monia uusia objektiiveja / salamaa / omaa studiota...

Yhdessä vaiheessa olin jo ottaa yhteyttä sinuun kun digicamera.net -palstalla oli myynnissä paketti, josta olisi riittänyt mielestäni meille molemmille eli runko ja perusobjektiivi sinulle (runko oli Canon 350D) ja salama ja yksi tele minulle.

En sitten alkanut sinua häiritsemään, arvasin, että Akilta saat runsaasti hyviä neuvoja ja luultavasti päädytte kuitenkin uuteen kameraan. (Tämä katsomani paketti oli siis käytettyjä vermeitä).

Oma ongelmani ratkesi, ainakin hetkellisesti sillä, että sen sijaan että olisin ostanut täyskennoisen kameran ostin nykyiseen runkoon uuden (vanhan) Canonin teleobjektiivin 55-250 mm (josta Aki luultavasti sanoisi, että on vieläkin liian yleisobjektiivi, parempi olisi kaksi tai kolme erillistä kaikki polttovälit näin kattavaa objektiivia.)

Objektiivi saapuu tänään Tarttoon, vaan minä en. Siitä miksi en, on lisää tämän päivän blogikirjoituksessa. Mrrrrrr....

Maris ütles ...

Mulle on vielä ihan uutta tämä järjestelmäkameroiden maailma, mutta jotenkin tuntuu, että kohta alan myös kuolaamaan uusia (ja kalliita) linssejä ja muita tuikitarpeellisia gadgettejä..

Mikä sun nykyisestä kamerasta/linsseistä puuttuu, kun olet uusia katsellut?

Ja oho, nyt kun kävin blogiasi katsomassa, niin hurja on vahinko. Todella harmi.

Ainiin, Aki sanoi että Canonin 55-250mm on ihan jees :D Toivottavasti saat sen pian käsiisi!

Kati ütles ...

Teid ikka küll:)

Tiina L. ütles ...

Himottaisi täyskenno, kun viime aikoina on tullut tehtyä isoja suurennoksia, malliin A1. Ja silloin jo pikseleillä on väliä.

Mun objektiivit ovat kaikki aika lailla reissumallia, sellaisia yleis-ihan-kivoja, kun tietenkin vakavalla kuvaajalla pitäisi obiskoita olemaan ainakin kolme kipaletta joka tilannetta varten. Näillä yleis-ihan-kivoilla saa yleis-ihan-kivoja kuvia.

Onnea uuden kameran opetteluun, se on kivaa!