esmaspäev, 4. jaanuar 2010

Talvine Vantaankoski

Eilne pakaseline päev viis meid lühikesele pildistamisretkele Vantaankoski kanti. Lühidale seetõttu, et pagana külm oli. Mis sest, et mul olid jõulukingiks saadud villased sokid jalas. Kraade oli vist umbes -15 ringis, päike pilvede taga peidus ning taevast tuli vähest lund.

Ent kose ümbruses oli paksult lund! Tõeliselt muinasjutuline talvemaa. Kui kitsaid lumme tambitud teerajakesi poleks olnud, oleksime pidanud põlvini lumes sumpama.





Lund oli paksult nii kõnniteedel kui piknikupinkidel.





Lumi moodustas ka taimedele kauneid valgeid katteid ja mütsikesi.





Jõgi oli osaliselt jäätunud, ent tugevama voolu kohal loomulikult veel lahti. Pruunikas vesi keerles valgete jää ja lume kuhilate vahel.





Jõe ülajooksul oli vesi rahulik ning kergelt aurav. Veepinnal justkui hõljusid kohevad lumekuhilad.



Jõe teisel poolel olid üksildased majavaremed.



Ilus oli. Ja nüüd kui tööl tagasi oleme, on päevasel ajal suhteliselt keeruline midagi muud kui kontoriaknast paistvat vaadata*, nii et peab neid harvu hetki nautima (ning muidugi jäädvustama :)).

*Täna hommikul oli selleks muidugi 10-15 päästeteeninduse autot, kes meie kõrvalehitisse ramminud rongi tõttu piibitades kohale sõitsid.

2 kommentaari:

Suomalaisena Virossa eli Tiina ütles ...

Kui ma ei oleks teadnud et sinu pildid on Soomest, oleksin arvanud et nad on tehtud Otepäält ja selle ümbrusest. Niisiis lumi teeb võrdseks iga koha.

Maris ütles ...

Tõepoolest. Sel aastal on ilmataat ka siin mere lähedal lumega ikka väga lahke olnud.