pühapäev, 3. jaanuar 2010

2009 blogistatistikat

Selge see, et mul ei ole mingi tipp-blogi, mida külastaks tuhanded inimesed päevas. Pigem selline pisike iseendale ja sõpradele-tuttavatele mõeldud hobi, mille aadressi ma ei ole tegelikult eriti kuskil jaganud. Siiski näiteks otsingumootorite kaudu satub siia ka muid juhuslikke külastajaid.

Nojah aitab jamast, siin siis natuke 2009 aasta blogistatistikat (Google Analytics).

Postitusi oli aastas kokku 140. See on ju tegelikult päris palju, üks postitus 2,6 päeva peale, kui ma õigesti arvutasin. 2008. aastal oli postitusi vaid 86. Parim kuu on selles osas olnud juuli, kus ma olen välja paisanud lausa 15 teksti. Kohe näha, et mul on puhkus olnud.

Kokku aastas on blogise tehtud üle 3300 visiidi (+86% vs 2008) ning seda üle 1600 unikaalse külastaja poolt. Või no tõenäoliselt on unikaalseid külastajaid hulga vähem, kuna samad inimesed kasutavad erinevaid arvuteid ja brausereid ning eemaldavad cookie'sid. Aga no vähemalt mingi mõõdik on olemas. Ja 1600 on tegelikult päris vähe :) Ent siiski paarsada protsenti rohkem kui 2008 aastal.

Külastajad on 2009. aastal tulnud blogisse peamiselt Eestist, Soomest ja Austraaliast (tean küll kes! :)) ja veel mitmest-setmest muust riigist.

Ligi pooled külastajatest on sattunud blogisse vaid korra. Suurim osa külastajatest käib siin aastas vahemikus 26-200 korda.

Ligikaudu 20% visiitidest on tulnud otse minu blogisse. Üle poole teistelt lehekülgedelt linkide kaudu ning veel 20% otsingumootoritest. Võrreldes 2008. aastaga on otse tulijate osa vähenenud.
Populaarseimad otsingusõnad on maris jahub ja marisjahub - ehk siis peaaegu nagu oleks otse blogisse tulnud :) Edasi aga tulevad otsingusõnad nagu assoorid, stiiliblogi, delfiinid, seurasaari, terves kehas terve vaim, aeroobsed sammud, piparkoogimaja, võremoodulid, aiaprojekt jne.

Huvitavaimad otsingusõnad on minuarust järgmised: millised on getod, kolm kitse, vannikardina, ei no tere tali, juuksur maris paidest, jänku jussi perepilt, kas keegi on suuvett alla, mandlikook laeval, manuaali ümberehitus automaadiks, meeldivat aroomi koju, nelja seina vahel passimine, postkaardid varesest.

Ei hakka selleks aastaks mingeid eesmärke seadma, sest hoian üldiselt blogis tagasihoidlikku joont. Peamine, et olemasolevatel lugejatel ka midagi asjalikku lugeda ja vaadata oleks.

Kommentaare ei ole: