pühapäev, 19. mai 2013

Hakkab lubama

Aki on terve nädalavahetuse plaatinud. Vannituba on nii pisike, et isegi laiobjektiiviga ei saa korralikult seinu peale.. Aga hakkab lubama!

IMG_1936.jpg

Pisut veel pooleli..

IMG_1943.jpg

Peemot kontrollib:

IMG_1941.jpg

IMG_1949.jpg

Mina olen seinu tasandanud, jätkanud külve ja istutuskastide kiviäärise ehitamist, koristanud ja askeldanud nipet-näpet. Ilmad on olnud meeletult ilusad ja kevad (või varsti lausa suvi?) täies hoos. Ma nii naudin hommikuti uksest välja astudes seda rohelust ja linnulaulu. Mis sest, et elamises on täielik kaos ja remont ei saa ega saa valmis - õue astudes ja kasvõi aknast välja vaadates tuleb hingerahu :)

Ülasemättad on tänaseks juba maikellukestega asendunud, aga siin vaade metsikule tagaõuele:

IMG_1919.jpg

Paar lillepeenrat olen ka siit leidnud, üsna käest läinud teised. Peaks need vist lahti kaevama ja umbrohud lilledest eraldama (tavaline kitkumine enam ei aita), aga tundub, et ei leia selle jaoks hetkel aega.

Aga mis taim see muide on? Lillepeenrast leidsin:

IMG_1916.jpg

IMG_1913.jpg

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga tublid toimetajad olete!

Lille osas tahaks aidata, aga ei oska, pole sellist näinudki. Küsisin oma bioloogiharidusega vanematelt, aga nemadki ei suutnud tuvastada. Nii et tahaks ka teada, mis lill see on:)

Triin L.

Maris ütles ...

Huvitav lugu, et isegi bioloogidel pole aimu, mis lillega tegemist. Siin on üks lillepeenar, kus on suhteliselt tavalised lilled - siniliiliad, maikellukesed, tulbid, krookused, suvel kuningakepp ja liiliad. Ja siis see müstiline taim. Pean vist kuhugile aiandusfoorumile üles panema ja küsima :) Kindlasti mingi umbrohi!

Maris ütles ...

Vastus saabus foorumist kahe minutiga, uskumatu. Karni skopooliat tead? :) http://www.aiasober.ee/tooted/p%C3%BCsililled/muud-p%C3%BCsililled/1612

Anonüümne ütles ...

Jajah, kes siis karni skopooliat ei teaks:) Ma ei oska muud arvata, kui et ju siis eluaegsed aiapidajad (minu vanemad) ei ole sellist toksilist taime oma aeda tahtnud:)

Tänu sinule avastasin nüüd Aiasõbra lehe. Huvitaval kombel on see minust mööda läinud. Mulle meeldib see, et kõikide lillede pildid on kohe näha, ei pea nimetustel klikkima, et fotot näha. Seda lehte peab kohe põhjalikumalt uurima!

Triin

Maris ütles ...

Mõtlesin samuti, et kas eelmised elanikud on seda mingisuguse ravimtaimena kasutanud või milles asi, sest väga erilist silmailu see taim nüüd ju ka ei paku. Üritan ka mürgitaimi vältida, aga no las ta olla seal aianurgas.

Ja pean tunnistama, et komistasin ise ka taime eestikeelset nime guugeldades kogemata aiasõbra lehele. Aga see oli ainus koht, mis oli nii hea pildi ja kirjeldusega varustatud. Peab kõrva taha panema!