reede, 5. aprill 2013

Ühtkomateist

Pildikesi elust.

Ostsin siin ühel heal päeval endale uue padja, vana oli ebatasane nagu kuumaastik. Padi oli rulli keeratud, nii et võtsin selle pakist välja, kloppisin natuke ja panin voodile, et see saaks veel vormi koheneda. Läks kaks minutit ja padi oli anastatud:

IMG_1742.jpg

Nüüd kui peale pikka talve jälle päikest näha võib, on kassid selle ära taibanud ja sätivad ennast kõikvõimalikesse kohtadesse päikese kätte. Nagu siin, keset ehitusprahti:

IMG_1770.jpg

Natuke teine külg on üle ääre, aga pole hullu :)

IMG_1771.jpg

Linnusöökla on õues ikka avatud. Kuigi päeval on juba soe, on lund niivõrd palju, et tibukestel pole veel korralikku looduslikku söögilauda. Siin paar külalist, esimeseks musträstas, ilmselt emaslind:

IMG_1755.jpg

Ja talvike:

IMG_1757.jpg

IMG_1764.jpg

Taimekasvatuse rindel tegin uue sammu: külvasin peiulille seemneid mulda, et need kevade edenedes oleks jõudnud juba pisut suuremaks kasvada, enne kui taimed õue istutan. Hmm, mulle tundub, et liiga palju sai ühte piimapurki pandud, aga võib-olla jõuan neid veel jagada:

IMG_1774.jpg

Pelargoonipistikutest on kolm ära mädanenud, ülejäänud neli paistavad veel elus olevat. Kaheksast eelmise suve pelargoonist kolm heitsid ka lõpuks mullavahetuse ja pügamise peale hinge, aga kui neist neljast pistikust veel asja saab, siis on mul uued taimed juba valmis:

IMG_1776.jpg

Kevad edeneb samuti, vaikselt, aga visalt. Majaesine on lumevaba, aga muidu on lund piisavalt:

IMG_1784.jpg

Nüüd lõpetan selle puhkepausi arvuti taga ja lähen tassin ülemiselt korruselt ehitusprahti alla. Täna saame pakiauto kasutusse, nii et järjekordne prügikoorem rändab prügimäele. Viimasel pildil muide paistabki vasakus nurgas osa sellest prahist ...

Kommentaare ei ole: