pühapäev, 17. märts 2013

Nõiad ja sibullilled

Täna pidasime üle pika aja ausa puhkepäeva ja käisime linnaelu uurimas. Esmalt realiseerisime juba ammu (=millalgi eelmisel aastal) saadud kinopiletid. Valik langes Oz the Great and Powerfuli peale, aga see oli viga. Igav ja šovinistlik film. Mitu võimsat nõida ootavad, et üks meessoost võlur tuleks ja kuningriigi ära päästaks. Sest naised ju ise ei suuda asjade käiku muuta, eks. Kõige tipuks polnud võlur üldse päris, vaid oli selline hädine naistemees. Ja filmi lõpuks paha nõid loomulikult sai oma palga ja tema kaunis välimus kadus, sest see on ju loomulikult suurim võimalik häving naisele, et ta enam ilus välja ei näe. Ma saan aru, et Disney film, aga millegipärast ootasin paremat.
Oleks pidanud ikkagi Les Miserablesi kasuks otsustama, aga kahtlustasin, et see on nukker film ja ei tahtnud pühapäevasel päeval kinos pisaratega võidelda. Järgmine kord olen targem.

Kinosaalist saime siiski lõpuks minema ja suundusime botaanikaaeda Tulpide võlu-nimelist näitust uurima. Tuju läks kohe paremaks! Tegemist oli ajalooliste sibullilledega, millest vanimaid on aretatud juba mitusada aastat tagasi. Paar pildikest sealt:

IMG_1733.jpg

IMG_1724.jpg

IMG_1725.jpg
IMG_1726.jpg
IMG_1728.jpg
IMG_1721.jpg
IMG_1722.jpg
IMG_1719.jpg
IMG_1730.jpg

Ühes alkoovis passis selline tüüp:
IMG_1714.jpg
Pärast käisime veel kõhtu täitmas ning magustoiduks kohvi ja kooki nautimas. Ilus päev oli: külm, aga siiski kevadine. Nüüd on jälle energiat töö- ja remondinädal reipalt vastu võtta.

Kommentaare ei ole: