esmaspäev, 10. mai 2010

Üsna radikaalne värk

Meil koristati tööl kappe. Sellega seoses ilmus kõigile ühtäkki postkasti raamat "Radical Careering", mis seni ilmselt mitmes eksemplaris oli kuskil kapinurgas tolmunud.

Ma ausalt öeldes isegi sirvisin seda. Eriti seoses järjekordsete turbulentsidega meedia-alal (loe: vanad töökaaslased lahkuvad ja uued tulevad) on tihti mõtteis ka oma tööpanus. Vahel on need mõtted stiilis, et peaks selle 8-16 palgatööjama ära lõpetama ja hakkama näiteks murumüüjaks (teate, need kes kasvatavad põldudel muru ja müüvad seda siis rullidena); vahel jälle pisut realistlikumas stiilis, et kuidas ennast kokku võtta ja praeguses töökohas mingisuguseid põnevaid projekte edendada.

Raamat pakub muide päris huvitavaid kilde. Seal on üles loendatud niinimetatud radikaalseid fakte, näiteks nagu "Work is hard". Et kui seda aktsepteerima hakkad, siis pole enam vaja koguaeg viriseda ja võid oma energia suunata edasipürgimisse.

Või et "Your job description is not your self-description." Minu eriline lemmik on ka "Your job will not love you back." Ja kehvematel hetkel pakub ehk lohutust "You are a work in progress."

Selliseid asju on minuarust hea vahel meelde tuletada. Kuigi tõenäoliselt selle raamatu suunan ma nüüd jälle kuhugi tolmu koguma ...

Kommentaare ei ole: