teisipäev, 2. veebruar 2010

Lumi

Lund on räigelt palju. Lumi on olnud viimastel päevadel jututeema number üks. Inimesed räägivad omavahel sellest, kuidas tänavad on lumised, autoga sõites on libedus suureks probleemiks ning lumesaju tõttu on hommikul suured ummikud. Sellest, kuidas rongid on graafikust maas ja kõndides tuleb vahel põlvini lumes sumbata. Igapäevasest lumerookimisest ning sellest, et varsti pole seda lund enam kuhugi rookida, sest hanged on juba inimese kõrgused.

Jutuks on tulnud nii "vanad head ajad" ehk millal varem sama palju lund on olnud ning vaikselt on täna uudistesse ka lipsanud nupp viimaste aastakümnete lumerekordi lähenemisest. Hetkel on Vantaal 65cm lund.

Vaikselt hakkavad ka moodustuma salaliiduteooriad lumekoristusmasinate vähesusest ja omavalitsuse süüst ja nii edasi ja nii edasi - pole midagi uut päikese all, samu asju kuulsin ka Eestis elades!

Aga kus ma siis pääsen, peab ka oma panuse sellel lumeteemal lisama. Pühapäevaseid pilte peale tõsist lumerookimist (ja pean ära mainima, et eile öösel tuli veel teised 10 senti lund maha):

Põõsad on tuulega edasi kanduva lume kinni pidanud ja näevad välja nagu harvade juustega kiilaspead..



Aki uurib kui palju katusel lund on:



Lund muidugi on paksult ja kuuri katusel veel rohkem:



Tagaõuel on - üllatus-üllatus - samuti lund:



Siinkohal võrdluspilt tagaõuest, üles võetud peale selle talve esimest lumesadu:



Lumi on tegelikult tore. Aga ma mõtlen juba pisut selle peale, et mis saab siis, kui esimesed plusskraadid tulevad.. Poed ostetakse kummikutest tühjaks?

Kommentaare ei ole: