laupäev, 1. veebruar 2014

Talve tembud ja Docpoint

Nüüd siis jõudis ka lumi kohale. Öösel on sadanud ja tuisanud sedavõrd, et lumelabidas leidis esimest korda kasutust. Seekord oli Akil au seda trenni teha, sest ma veel paranen ja piirdun sisetöödega st koristamisega.
Sain kuskilt angiini külge ja peale mõnepäevast vegeteerimist taipasin arsti juurde minna. See oli väga hea lüke, sest sain antibiootikumikuuri, mis viis kurguvalu ja lümfisõlmede paistetuse 24 tunniga praktiliselt täiesti ära. Järgmised 24h ja tunnen ennast juba lausa terve inimesena. Penitsilliin on mu sõber! 

Vahepeal oleme hirmuga oodanud järjekordseid kaevuvee testitulemusi. Terve sügise on vesi olnud tiba kollakas, aga enne esimesi pakaseid tõmbas see ühtäkki palju tumedamaks ja vees lendles pruuni ollust. Tulemused ütlesid, et vees on rauda üle lubatud määra. Ja kohe peale testimist läks vesi muidugi täiesti selgeks - ei värvi, ei soga, mitte miskit!
Konsulteerisime väga asjaliku ja sõbraliku valla tervishoiuametnikuga, kes ütles, et on juhtumeid, kus  põhjavee tõusuga seoses tungib vesi sellistesse kaljupragudesse, kus on "rauataskud" ja uhub sealt rauda kaasa. Kui põhjavesi laskub, siis võib ka rauasisaldus langeda. Aga kui vesi on pealtnäha selge ja värvitu, siis raua pärast muretsema ei pea ja ega sel raual muidu ka sellistes kogustes eriti tervist kahjustavaid omadusi ei ole. Lõpp hea, kõik hea.

Teine häppening oli meil siin haisuga. Tulid kõvad pakased ja alumisel korrusel haiseb! Selge värk - kanalisatsiooni tuulutustoru katusel on kinni jäätunud. Uus, isolatsiooniga toru ootab töötoas paigaldamist, aga selleks pole seni aega olnud ja nüüd siis oli suhteliselt meeldiv tulemus käes :) Mis siis ikka, kuuma vett ja kuuma õhku ja jää sulas ära. Nüüd ootame järgmist korda...


Päriselt meeldivaid (mitte ainult sarkastiliselt) asju on ka olnud. Käisime eile Helsingi Docpointil Crash Reeli (Kõrgelt kukkumine) vaatamas. Mulle tundub, et just sellest filmist on mulle juba kaks inimest rääkinud, nii et tundsin sisemist sundi seda ka ise vaadata.
Täna on kavas Kiur Aarma ja Hardi Volmeri Kullaketrajad ja homme Antarktika: jäine aasta.
Armstrongi vale (kuidas selle dopinguvärgiga siis ikkagi oli) jäi kahjuks vahele, sest angiin ründas.
Vaatasin, et ka Tallinnas on just praegu seesama Docpoint käimas ning pakutakse väga palju huvitavaid filme. Valik on raske!